Empreses catalanes unides pels valors i el compromís amb la feina ben feta.

El passat dijous 16 de gener es va celebrar la I Edició del Numintec Fòrum, portada a terme per l’empresa Numintec i membre de Ben Fet!,  una trobada empresarial que incloïa una taula rodona que plantejava un debat sobre la Igualtat de la Dona en el Lloc de Treball i al que va seguir la projecció del llargmetratge Cordes, òpera prima del director José Luis Montesinos.

L’esdeveniment, que va tenir lloc als cinemes Filmax de centre comercial Gran Via2, Barcelona, va comptar amb la intervenció de Cristina Gallach, Alta Comissionada de l’Agenda 2030, que va destacar en la seva presentació la importància d’unir les polítiques públiques amb el compromís del sector privat, per aconseguir la igualtat efectiva de la dona al lloc de treball. D’altra banda, Gallach va aplaudir que la iniciativa de la jornada partís d’un home, el president del Grup Numintec, José María Torres, i va fer especial èmfasi en la importància de la participació masculina en la lluita per la igualtat de gènere.

La taula rodona va comptar amb la moderació de la Sra. Begoña GómezExecutive Director en IE Àfrica Center i co-directora del Màster en Fundraising per la Universidad Complutense de Madrid (UCM), que va dirigir el torn de paraules d’un panell de participants format pel president del Grup Numintec i impulsor de la jornada; la Sra. Mónika Blasco, Presidenta d’ADE Vallès; la Sra. Isabel Perea, sòcia de Grant Thornton Espanya i el Sr. Ernesto Poveda, president d’ICSA GRUP. Un grup de debat mixt per recordar que la lluita per la igualtat de la dona no és una lluita de gèneres, si no una batalla en la qual ha de participar tota la societat, independentment del gènere. Un interessant debat i un fòrum de reflexió en què va quedar palès que, si bé hi ha un llarg camí per recórrer, estem parlant d’una qüestió prioritària a escala empresarial, sobre la qual s’estan fent clars avenços, però que ni de lluny ens permeten imaginar que el final de la lluita és a prop.

Després de la taula rodona, la tensió es va fer palesa a la sala cinematogràfica de l’esdeveniment amb la projecció del llargmetratge Cordes; òpera prima del director José Luis Montesinos, guanyador del Goya i el Gaudí pel curtmetratge El corredor. Per a la producció d’aquest llargmetratge, Numintec va participar, com va fer amb el curt premiat. Un final de jornada amb tints cinematogràfics i la presència dels protagonistes de la pel·lícula, que amb la seva presència i la de la gossa Espiona, coprotagonista del film, van posar una nota distesa a una jornada en què José María Torres va demanar de manera especial als assistents masculins a l’acte que recordessin fer seva la lluita per la Igualtat de la Dona en el Lloc de Treball. Una lluita a la qual Ben Fet! també se suma i dona tot el seu suport perquè empreses amb valors, com Numintec, continuïn fent aquests esforços per posar el seu granet de sorra per acabar amb aquest problema.

Leave a Reply