Empreses catalanes unides pels valors i el compromís amb la feina ben feta.

La Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya es va vestir de gala dilluns per acollir els premis Pimec, que celebraven la seva 32a edició amb un sopar solidari. Uns guardons que reconeixen les millors iniciatives empresarials a Catalunya i on Ben Fet! va tenir la seva quota de protagonisme. Agro Foods & Commerce, empresa membre del Ben Fet!, s’ha fet amb el premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial per l’elaboració de l’oli d’oliva verge extra Priordei. A més, dues empreses més Ben Fet!, Torrons i Mel Alemany i Kensho Sake, van ser finalistes.

Agro Foods, Torrons i Mel Alemany i Kensho Sake, tres empreses compromeses

Agro Foods és una empresa impulsora d’un projecte independent i modern com és Priordei, un oli d’oliva verge extra de gran qualitat. Amb tota la seva passió per la terra, el treball i la gent, treballen per convertir-se en un referent. Jordi Ciuraneta, gerent d’Agro Foods, reafirma la necessitat de “posar en valor el que fem aquí, donar a conèixer no només a les empreses, sinó al seu territori“. Ciuraneta recorda també que el seu producte “el fem a una localització geogràfica única, amb una cultura diferent i en català“, cosa que, segons el gerent, “és una singularitat, un toc distintiu“.

Respecte al premi a la Qualitat Lingüística, el gerent d’Agro Foods assegura que “és molt importat que dins el marc de Pimec es valori la nostra feina, tota la que hi ha darrere a tots els nivells“. “És un orgull que ens ajuda a continuar en la mateixa línia“, tanca Ciuraneta.

Sobre el paper de Ben Fet!, Ciuraneta té clar que és positiu perquè considera que és un paraigua sota el qual es pot ajudar a productes i empreses, encara que també matisa: “Encara queda feina a fer per donar a conèixer el valor de tot el que es fa aquí“. Ciuraneta també apunta que “el consumidor català té clar que consumint productes d’aquí, vertebren territori” i que, per tant, són coneixedors que el producte que adquireixen “és molt més que un producte“.

Per la seva banda, Torrons i Mel Alemany, també membre del Ben Fet!, és una empresa familiar que es dedica artesanalment del torró i a l’envasat de les mels del territori, elaborant productes naturals i de primera qualitat. Encara que sigui una empresa amb extensa experiència, “el reconeixement de la feina sempre és positiu i omple d’orgull“, recorda Ferran Alemany, el seu gerent.

Ferran Alemany també destaca que “són dels primers i dels pocs que fan l’etiquetatge en català“, posant en valor la llengua i la cultura catalanes. En aquesta línia, el gerent de Torrons i Mel Alemany també recorda que projectes com el Ben Fet! són importants perquè “va néixer amb vocació de territori, ens ajuda a ser conscients del que tenim aquí i relacionar-nos entre empreses amb els mateixos valors“.

Per altre costat, no podem oblidar la joveníssima Kensho Sake. Es tracta de l’empresa encarregada de crear el primer sake elaborat a l’estat i el segon a Europa. El seu producte és junmai, on tot l’alcohol ve de la fermentació de l’arròs. Humbert Conti, el seu gerent, afirma que el fet d’assistir a la vetllada i ser finalista d’un dels premis “fa il·lusió i t’ajuda a veure que vas per bon camí“. A més, Conti afegeix que “té valor el fet que altres empresaris amb més experiència valorin positivament la teva feina“.

Per al gerent de Kensho Sake, la base del producte és molt important, més tenint en compte que l’arròs que utilitzen prové del Delta de l’Ebre i, tal com recorda: “El nostre objectiu és el d’innovar i ampliar la cultura arrossera al Delta“. I amb el bon treball que han fet fins ara, ho aniran aconseguint a poc a poc.

Un esdeveniment de guardons i debat

Aquesta edició va comptar amb una gran representació del teixit econòmic i empresarial català, amb l’assistència del President de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; el conseller d’interior, Miquel Buch; la consellera d’Empresa, Àngels Chacón o la ministra d’indústria Reyes Maroto, entre altres personalitats.

Enguany Pimec ha rebut 78 candidatures de 59 empreses. Entre els guardons entregats, el premi Qualitat Lingüística en el món empresarial està impulsat per Pimec, amb el suport del Departament de Cultura i té l’objectiu de posar en valor i fomentar la llengua catalana en l’àmbit empresarial. Es valora en els participants la seva aposta per l’ús de la llengua catalana com a eina d’interpretació i d’innovació a l’empresa.

Leave a Reply