Empreses catalanes unides pels valors i el compromís amb la feina ben feta.
General

A la feina, feliç

By 1 d'abril de 2019No Comments

Un treballador feliç, format i motivat rendeix millor. Això sembla bastant obvi avui dia, és una cosa que hem après amb el temps. Però, tot i que ho sabem, no sempre totes les empreses ho tenen present. Vivim en una societat on predomina es viu la immediatesa, és a dir, el resultat ràpid. Això provoca que molts cops apostem pel que resulta més ràpid, fàcil o, perquè no dir-ho, barat. Avui, Dia Internacional de la Diversió a la feina, volem recordar que la diversió i la felicitat a la feina no estan enfrontats amb la productivitat.

Bona part de la nostra vida està enfocada a l’àmbit laboral. Hi ha aproximacions on s’afirma que les persones treballen una mitjana de 10,500 dies. Xifres que amb l’esperança de vida i l’endarreriment de l’edat de jubilació encara s’incrementaran més. Tenint en compte tot aquest temps, la feina és un dels factors que més pes té en la nostra felicitat. I al Ben Fet! creiem que tenir els treballadors contents, motivats i satisfets a l’empresa és una peça indispensable pel bon funcionamient empresarial i social.

La felicitat i la productivitat van de la mà

En aquest món tan canviant, amb totes les transformacions o les solucions tecnològiques a les quals ens enfrontem, els espais de treball són totalment diferents. No obstant això, alguns aspectes relacionats amb els treballadors i l’ambient laboral encara no han fet un pas endavant definitiu. Segons l’enquesta anual de Gallup, feta el 2018, només un 15% de les persones afirmen sentir-se felices al seu treball. Tot i que aquestes dades al final sempre poden variar, es tracta d’una xifra molt baixa.

Segons diversos estudis com l’elaborat per Shawn Achor, uns treballadors feliços i a gust poden augmentar la productivitat i les vendes més d’un 30%. A més, d’aquesta forma es poden eliminar la rotació laboral, s’augmenta la retenció i s’impulsa la generació de talent dins l’organització. En un ambient positiu on el treballador estigui a gust i content, la productivitat i la creativitat augmenten d’una forma considerable.

Opcions per gaudir d’un bon ambient

Per aquesta raó sembla fonamental introduir pautes i plans per la felicitat dels treballadors. Perquè hi ha diverses maneres de millorar l’ambient laboral i fomentar la felicitat dels empleats i les seves relacions. Un ecosistema on s’expressi gratitud i reconeixement per la feina ben feta (unes bones paraules poden fer més que compensacions salarials) és una bona forma d’assolir el bon ambient, per exemple.

Un bon lideratge i la pràctica d’accions o plans, com sopars o activitats lúdiques, són altres formes de fomentar la complicitat i les bones relacions entre els treballadors i assegurar-nos que es crea un ambient adient perquè puguin explotar tot el seu potencial. Fer entendre la importància que tenen els treballadors i les seves accions a l’empresa també permet reforçar l’autoestima i el sentiment de pertinença amb l’empresa. Que un treballador tingui l’oportunitat de veure que la seva feina es valora i té un significat, té molts impactes positius en la seva actitud amb l’empresa i la seva satisfacció.

També té molt a veure la imatge de l’empresa i els valors amb els quals treballa. Si una empresa té cura del medi ambient o té una estratègia social corporativa adequada ajuda que l’empleat tingui la sensació de fer alguna cosa de valor i d’importància real, element que ajuda a sentir orgull per la feina que es fa i per on es treballa.

Posar en valor la diversió

En definitiva, tenir uns treballadors contents i feliços només té conseqüències positives. Aquests impactes positius no solament es reflecteixen en els números, tot i que observem que hi ha un important augment de la productivitat, sinó en el sentiment de pertinença, l’ambient laboral i la imatge de l’empresa. Avui, Dia Internacional de la Diversió a l’Empresa, és un dia per recordar la importància de treballar feliç.

Leave a Reply