Empreses catalanes unides pels valors i el compromís amb la feina ben feta.

En el dia d’avui ens dediquem a conèixer més a fons l’empresa Ben Fet! ALQVIMIA. A través de les qüestions sobre la seva trajectòria i manera de fer, descobrirem per què Alqvimia és una empresa Ben Fet!

Com neix ALQVIMIA?

ALQVIMIA nèix de la unió entre l’art de la perfumeria, el coneixement de fórmules ancestrals i el poder de l’aromateràpia,  fa gairebé 40 anys, un concepte únic impulsat per Idili Lizcano, Fundador de ALQVIMIA , Filòsof de professió, perfumista i mestre de meditació. L’ideal de crear productes que millorin el benestar físic i emocional de les persones són el motor que ens impulsa.

Com us definiu com a empresa?

ALQVIMIA com a empresa està concebuda des d’una visió, al seu torn, integral i transformadora: Tenen com a objectiu generar benestar en les persones, respectant al màxim el bé estar global.

Creuen que és possible crear sense contaminar.
En ALQVIMIA reconeixen la generositat de la naturalesa cap a nosaltres, en la seva capacitat transformadora. I la respecten al màxim, treballant en coherència i sinergia amb ella en tot el procés productiu, i també en la seva presentació. Investiguen constantment per a trobar els materials més sostenibles possibles.

Creuen en les persones.
En el potencial productiu que prové del benestar de tots els que formen part de ALQVIMIA . I en la capacitat col·laborativa i conciliadora, com a veritables motors de les majors transformacions, trobant maneres de gestionar una empresa que respecti al màxim als seus treballadors, que són el motor de l’empresa.

Creuen en la nova economia humanitzada.
Basada en valors femenins, que preval el “ésser” sobre el “tenir”, capaç de transformar a cadascun, a la societat i, amb això, el món. Volen ser l’exemple a seguir com a model empresarial del Nou Paradigma, on l’empresa es fa càrrec de ser l’exemple per a canviar i millorar la societat en la qual tots habitem, per a crear un món millor.

Quin és el major repte al que us heu enfrontat al llarg de la vostra història?

Idili Lizcano va crear una empresa després d’estudiar els mètodes de producció ecològics en el sector cosmètic. Buscant mètodes per a treballar que no contaminin el medi ambient en cap fase del procés.

“Busquem també els envasos de pet reciclatge o biodegradables. Cuidem l’embalatge quant al disseny, però també que sigui ecològic. Com a criteri bàsic busquem els nostres proveïdors el més a prop possible. Primer a la comarca de la Garrotxa on estem. Després a Catalunya, després a Espanya i així anem ampliant. Si pot ser, preferim comprar al nostre veí”.

Un bon moment per recordar? 

Des de fa uns anys, en ALQVIMIA decideixen funcionar mitjançant el sistema de la holocràcia.

“Ens va semblar una metodologia de treball que va amb el nostre sistema i la nostra manera de pensar. El resultat després de la implantació ha estat molt positiu. La gent se sent molt motivada pel treball, més implicats. Abans esperaven que se’ls donés una ordre, ara no” Drolma Lizcano, CEO ALQVIMIA.

En la holocràcia s’eliminen les estructures verticals d’organització. Es creen cercles amb metes empresarials i a les persones se’ls assignen responsabilitats d’acord amb les seves habilitats i interessos. Hi ha un consens inicial i uns objectius. Fins i tot una constitució plasmada en un document amb les regles fonamentals acordades per tots. Una persona pot tenir múltiples responsabilitats i els rols es flexibilitzen. Aquest sistema permet una total transparència i treure el millor de les persones. Tots tenen clar que poden decidir i decideixen sobre el seu treball.

Per què ALQVIMIA és una empresa Ben Fet? 

Perquè el món funcioni millor hem de potenciar els valors femenins, l’empatia, l’honestedat. Practiquen l’economia humanitzada, pensant en el bé comú, cuidant a l’equip, a l’entorn i deixant llibertat de pensar en el bé comú com a empresa i com a societat. Aquests són elements diferenciadors d’ALQVIMIA.

A qui van dirigits els vostres productes?

Els productes i tractaments exclusius s’inspiren en la dona i en el seu poder, i tenen com a objectiu oferir a cada persona del món la fórmula que contribueixi a la seva transformació: aconseguir la bellesa absoluta més enllà de la pell, basada en l’harmonia, l’equilibri i el benestar.


Productes destacats

Producte amb més trajectòria  Producte estrella Producte més recent