Empreses catalanes unides pels valors i el compromís amb la feina ben feta.

Avui coneixem més a fons l’empresa Ben Fet! Can Bech. Mitjançant les qüestions sobre la seva trajectòria i metodologia, descobrirem per què Can Bech és una empresa Ben Fet!

Com neix Can Bech?

Can Bech va néixer l’any 1981 com a restaurant familiar a Fontanilles, al Baix Empordà (Girona). Les postres més famoses del restaurant eren el “Recuit de drap amb figues de l’Empordà”, unes postres molt típiques de la zona.

L’èxit de les figues va ser tal, que a Can Bech les vam començar a elaborar i envasar en terrines de vidre per vendre als nostres clients i botigues més properes, i la que va començar sent una activitat complementaria del restaurant, es va convertir en l’origen de Can Bech com a marca de conserves de fruita i verdura premium.

Més endavant vam començar a elaborar melmelades, melmelades amb cacau, salses mediterrànies, chutneys… I poc a poc, l’oferta de productes Can Bech va anar creixent. Al 2012 es va incorporar al catàleg una de les línies de productes més innovadores de la marca, els maridatges per a formatges Just for Cheese, productes que han tingut una gran acceptació per part del públic més formatger, i que actualment es troba present en més de 25 països d’arreu del món.

Com us definiu com a empresa?

Can Bech és una marca gastronòmica amb origen a l’Empordà i projecció al món, i és sinònim de qualitat, tradició, experiència i sostenibilitat.

Quin és el major repte al que us heu enfrontat al llarg de la vostra història?

El major repte per a Can Bech ha estat, segurament, el fet de poder fabricar grans quantitats de producte per fer front a la demanda i creixement de la marca, però mantenint les receptes tradicionals dels nostres inicis.

Un bon moment per recordar? 

Quan el cuiner i xef de el Celler de Can Roca, Joan Roca, va destacar el valor gastronòmic de les nostres figues confitades, destacant el “treball artesanal fet amb cura i seny, i resultat extraordinari de la petita empresa de Fontanilles, en què Santi Bech encara es cuida de preparar les figues de la varietat Coral, de pell fina, seguint la seva recepta màgica”.

A més Joan Roca va usar les figues per a diversos plats d’El Celler de Can Roca, com ara el Garrí amb figues confitades o les postres Figues, fonoll i fulles de figuera.

Per què Can Bech és una empresa Ben Fet? 

L’elaboració dels nostres productes seguint el mètode i receptes tradicionals, a més de la selecció de les matèries primeres per elaborar-los. Així mateix, la qualitat ve donada per l’experiència acumulada durant anys a la cuina de l’antic restaurant familiar Can Bech (Fontanilles).

Per exemple, les melmelades Can Bech són 100% naturals, sense colorants artificials ni additius de cap tipus i, a més, totes elles són sense gluten. S’elaboren únicament amb fruita de temporada, que arriba a Can Bech en el seu punt òptim de maduració, cosa que fa que les melmelades es puguin elaborar amb el propi sucre natural de la fruita, conservant així tot el seu sabor original.

A qui van dirigits els vostres productes?

Els productes Can Bech van dirigits a client final, però també treballem un format més gran especial per a la restauració.

 


Productes destacats

Producte amb més trajectòria  Producte estrella Producte més recent