Empreses catalanes unides pels valors i el compromís amb la feina ben feta.

Aquest dijous 30 de juny, en el marc del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, el president de Ben Fet!, Sergi Macià, ha presentat el projecte a les 200 persones empresàries assistents a l’acte.

Macià ha començat la seva intervenció amb la projecció d’un vídeo en què les empreses que pertanyen al projecte s’han presentat com a tals, i ha explicat com va néixer Ben Fet!: “El projecte va néixer a la Catalunya Central, ben a prop d’aquí, però amb una visió molt clara de que seria un projecte de país. De la mà del nostre amic Esteve Pintó i amb una frase que començava a definir l’orientació del projecte molt clarament: “cada cop que comprem decidim el país que volem”.

Des de llavors, explica Macià, s’hi han sumat 50 empreses, que donen feina a més de 5.000 treballadors i facturen més de 600 milions d’euros. “Som el segell d’una marca transversal i multisectorial. Hi cap absolutament tothom, tothom que compleixi uns requisits particulars.” I els cita:  tenir seu fiscal a Catalunya; prioritzar els proveïdors locals; cuidar la nostra llengua, el català, en les comunicacions; vetllar per les persones que ens envolten i, per últim, cuidar del medi ambient i estar compromesos amb les ODS europees.

El segell Ben Fet! uneix empreses que comparteixen aquests valors i busca sensibilitzar el consumidor final, però també el teixit empresarial. Macià conclou: “En el nostre dia a dia prenem un munt de decisions de compra, tant a nivell professional com a nivell personal. O agafem consciència de territori i potenciem el consum intern entre nosaltres o, a poc a poc, la globalització es menjarà bona part dels productes i serveis que tenim a Catalunya. Només així creixerem i creixeran les nostres empreses, serem una societat més rica i amb més oportunitats per a tothom. Si em permeteu, ajudarem a tenir una Catalunya millor.”

Totes les persones assistents han rebut un detall Ben Fet! en la cloenda de l’acte, en el que han col·laborat les empreses Ben Fet! Torrons i Mel Alemany, Cadí SCCL, Cafès Batalla, Difoprint, Roqueta Torras, Porc de Palou, Forn Comtal, Mutuacat i Mel Múria.