Empreses catalanes unides pels valors i el compromís amb la feina ben feta.
General

PIMEC presenta Producte nostre, un projecte per promocionar l’excel·lència del producte o servei català

By 14 de març de 2014No Comments
  • Una vuitantena d’empresaris han donat suport a aquest projecte empresarial, presentat a Sant Fruitós de Bages.
  • L’objectiu és que l’empresa catalana tingui una magnífica reputació tant a nivell nacional com internacional, fet que permetrà promocionar el consum intern de tots els sectors productius, definir i garantir el retorn per al consumidor, així com contribuir a la seva internacionalització.
  • Josep González, president de PIMEC, ha assenyalat que aquest projecte “enllaça amb les necessitats més imperioses dels nostres empresaris avui dia, i del país en el seu conjunt”.

Manresa, 14 de març de 2014. Una vuitantena d’empresaris catalans han donat suport al projecte empresarial “Producte nostre”, presentat a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, durant una jornada de treball que ha reunit empreses productores de tot Catalunya.

PIMEC ha decidit posar en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu que l’empresa catalana i, per tant, el producte o servei català, tinguin una excel·lent reputació tant a nivell nacional com internacional, fet que permetrà potenciar el consum intern en tots els sectors productius, definir i garantir el retorn per al consumidor i contribuir a la internacionalització de les empreses catalanes. Tot plegat, permetrà crear més riquesa al territori i, per tant, més llocs de treball.

El president de PIMEC, Josep González, s’ha mostrat convençut del fet que el concepte “Producte nostre” que pretén desenvolupar aquest projecte “enllaça amb les necessitats més imperioses dels nostres empresaris avui dia, i del país en el seu conjunt. L’impuls del producte o servei qualitat com a leitmotiv de les nostres empreses és un objectiu que tots compartim”.

El projecte busca la participació i la implicació del teixit productiu i de la distribució, però també dels comerços i del consumidor final. En aquest sentit, el president de PIMEC, Josep González, ha assenyalat que, “a la llarga, el «Producte nostre» hauria de fer honor al seu caire transversal i incloure multitud de sectors i tota la cadena de valor, des de la producció fins a la distribució. Això exigeix implicar un gran nombre d’actors i agents que caldrà coordinar amb encert i destresa”.

La patronal entén que aconseguir aquest objectiu passa per establir uns estàndards comuns en matèria de bones pràctiques en la producció, la gestió dels recursos humans i la sostenibilitat, requisits imprescindibles per identificar cada un dels productes o serveis que se sumin al projecte amb la feina ben feta.

Punt de partida: Jornada de treball a Món Sant Benet

La jornada ha estat el punt de partida del projecte. De la mà d’estudiosos, empresaris i experiències d’èxit de país i internacionals, s’ha analitzat la situació actual i el futur del producte i del servei català, i s’han establert les pautes per promocionar-ne l’excel·lència.

L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda del president PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, qui ha destacat que “aquest projecte neix de la implicació empresarial i que no respon a cap ideologia política”. En aquest sentit, ha afegit que “és un projecte pensat des del món empresarial per promocionar els nostres productes i implicar la societat en el seu consum. Un projecte de tots i per a tots i que, d’una manera transversal, promou el bé comú”.

Seguidament, el periodista Antoni Bassas ha fet el discurs inaugural i ha donat pas a Albert Castellón, conseller de Moritz i autor del llibre Catalonia, Next Brand in Europe, el qual ha explicat la seva experiència.

La jornada també ha comptat amb el testimoni d’empreses catalanes que ja han apostat per aquesta línia de treball, com és el cas de Llet NostraMunich i Bon Preu.

Recull de premsa de la jornada

Leave a Reply