Cervesa Sikaru (Fundació Badalona Capaç)

cervesa sikaru|

Resum

Cervesa artesana

Trajectòria

Ubicació

Badalona (Barcelona)

Descripció

La Fundació Badalona Capaç és una entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Actualment, ofereix l’oportunitat de participar en diferents projectes ocupacionals a més de 400 persones, sempre tenint en compte els seus interessos. Un d’aquests projectes és l’elaboració de la cervesa artesana Sikaru.

La Fundació es va constituir al 1997 sota el nom de Badalona Treball pels Disminuïts amb l’objectiu de vetllar pel patrimoni del CO i del CEE de la cooperativa de pares COINRE (Cooperativa Industrial de Recuperació).

A partir de 2008 i degut a la crisis derivada per la liquidació i tancament de COINRE, es renoven els objectius de la Fundació i aquesta passa a desenvolupar un nou projecte. Amb la intenció de mantenir els llocs de treball i els serveis a les persones amb discapacitat, es creen dos entitats independents: Cointegra, un centre ocupacional, i Caltor, com a centre especial de treball. Per vetllar per la sostenibilitat i continuïtat d’aquestes dos entitats, la Generalitat juntament amb l’Ajuntament de Badalona i una representació de familiars formen la Fundació Badalona Capaç.

La cervesa Sikaru és un producte elaborat per la Fundació Badalona Capaç amb la col·laboracióde Cointegra, Ca l’Arenys i la Cooperativa Agropecuària del Moianès. Es tracta d’una cervesa totalment artesana i 100% natural. L’etiquetatge, la distribució i els productes de merchandising els realitzen persones amb discapacitat intel·lectual.

Visita el web