La marca de les empreses catalanes compromeses amb la qualitat, el territori i la feina ben feta.

Cat

Torrons i Mel Alemany, premiada amb vuit estrelles als Great Taste Awards, els Oscar de l’alimentació gourmet

● L’empresa d’Os de Balaguer ha rebut el reconeixement per l’agredolç amb mel de taronger, l’últim producte que ha presentat al mercat, el torró dur imperial, les ametlles xocolatades, la mel d’espígol i la mel amb crema d’avellana, també premiada el 2014

● En aquesta edició, ha sigut la segona companyia de l’Estat espanyol amb més reconeixements i acumula 22 estrelles en els últims cinc anys

L’empresa d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany ha estat premiada amb vuit estrelles als premis internacionals Great Taste Awards, celebrats recentment a Londres, i considerats els Oscar de l’alimentació gourmet. Alemany ha rebut el reconeixement per quatre productes diferents: dues estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger (l’últim producte que ha tret al mercat), dues pel torró dur imperial, dues per les ametlles xocolatades i una per la mel d’espígol i per la mel amb crema d’avellana, que ja va ser premiada el 2014.

Alemany ha rebut dues estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger que, juntament amb l’agredolç amb mel de castanyer, són dos productes presentats l’octubre de 2017 que formen part de l’estratègia de creixement de l’empresa, basada en la innovació i en la pedagogia per aplicar nous usos a la mel. Es tracta d’un projecte cooperatiu de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer, la Noguera) i Vinagres Badia (Mollerussa, el Pla d’Urgell). La cinquena generació d’aquestes dues empreses familiars, liderades per Ferran Alemany Judit i Marta Badia respectivament, s’han aliat per crear un nou producte, cadascun sota la seva marca, tot mantenint la seva essència tradicional.

L’altre producte que s’ha presentat recentment, les ametlles xocolatades, també han rebut dues estrelles. Elaborades amb fruits secs de proximitat i una selecció de la millor mel de romaní del Montsec, es troben dins de la gamma gourmet de Torrons i Mel Alemany.

En el cas del torró dur imperial, es tracta d’un dels productes diferencials que comercialitza Torrons i Mel Alemany, elaborat a partir d’una recepta del segle XIX que atorga a la pasta un blanc característic. Una cocció lenta, fruits secs de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada són part d’un secret que dona un gust característic i diferenciat al torró. La recepta data del 1879 quan l’àvia Mundeta va crear un caramel de mel i fruits secs i d’allí en va sortir el primer torró. Des d’aleshores, cinc generacions de la família Alemany han seguit el procés artesanal de l’elaboració del torró.

Amb les vuit estrelles d’aquesta edició, Torrons i Mel Alemany s’ha convertit en la segona empresa de l’Estat espanyol que acumula més guardons. L’any 2017 va ser la firma amb més premis. Els Great Taste Awards se celebren des de fa 24 anys al Regne Unit i distingeixen amb una, dues o tres estrelles els productes alimentaris i les begudes. En el tast, un jurat format per 500 experts (crítics gastronòmics, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes) puntua a cegues els productes, tenint en compte el sabor, la combinació d’ingredients, la textura i l’olor, sense conèixer la marca o el packaging. Tots els productes premiats s’etiqueten amb el segell d’excel·lència Great Taste, que té validesa per a tres anys i està reconegut mundialment.

Per a més informació: http://www.alemany.com