Empreses

Mas Montseny

Descripció

Oli d'oliva

Trajectòria

Empresa nascuda el S. XIX

Ubicació

El Morell (Tarragona)

Al segle XIX arriba el primer de la saga Catà al mas per treballar de masover. Hi treballa ell, els fills i els néts i a principis del SXX, un dels néts, en Pep Montseny -renom d’en Josep Catà Gomis- compra el mas i les terres. Al 1940 el besavi Pep Montseny, i el seu fill Josep Catà Sendrós -el nostre padrí- aconsegueixen que els propietaris de set masos de la zona es posin d’acord per treballar plegats, construir un molí de pedra per fer l’oli dels set masos. L’agrupació uneix a Mas de Sant Ramon, Mas de la Cansalada, Mas de la Pegalós, Mas de Cavaller, Mas Santamaria, La Torre de Fàbregas i Mas Montseny. La saga continua i als anys 70 en Josep Maria Catà Català s’incorpora a l’empresa familiar. En Josep Maria ve amb noves idees, amb força i ganes per modernitzar el molí amb maquinària moderna i amb l’encert de cultivar també presseguers. Actualment els Préssecs Mas Montseny de Mas Montseny Fruits són uns del més ben valorats del sud d’Europa. Mas Montseny entra amb força al segle XXI, l’experiència és un grau i l’interès per aconseguir un oli d’oliva de màxima qualitat és l’empenta per incorporar nous sistemes de moltura. És així com el 2006 es modernitza de nou el molí, s’instal·la un sistema continu amb el qual el procés de moltura es perfecciona. El 2012 en Roger Catà Plana, després d’estudiar l’enginyeria agrícola, s’incorpora en plena dedicació a Mas Montseny; les tres generacions Catà constitueixen Mas Montseny Fruits. Mas Montseny continua, la família Catà sap trobar la complexa connexió entre el tradicional món de l’agricultura i els nous temps. Al 2013 inicien el projecte Oli Mare amb el que es busca obtenir un oli ecològic d’alta gama.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Visita el web