Empreses

Apícola Rossend Margalef

Descripció

Mel

Trajectòria

L'empresa es funda el 2005

Ubicació

Perelló (Baix Ebre)

Després de 25 anys practicant l’apicultura, el 2005 Rossend Margalef va decidir professionalitzar-se i fundar l’empresa , que es dedica a la fabricació de mel mediterrània. Disposa de 3000 arnes en règim de transhumància que va movent des de la costa de Tarragona fins al Pirineu per obtenir mel durant tot l’any. Els principals tipus de mel que produeix són de romaní, taronger, farigola, castanyer, bosc, d’alta muntanya i mil flors. La producció de mel és molt fluctuant, però ronda els seixanta-mil quilos anuals, el 25% de la qual l’obté dels ruscos propis. La mel que comercialitza prové principalment de Catalunya, només en casos puntuals la compra a València i a Cantàbria. No n’importa d’altres països.

Prop del 65% de la producció total es ven a l’exterior. L’empresa va començar exportant a Andorra, França i Alemanya i a dia d’avui ja exporta als Estats Units i al Japó. El país nipó compra el 15% del total de la producció d’Apícola Rossend Margalef. El negoci s’ha diversificat amb altres productes que es podin obtenir a partir de l’apicultura: caramels, cremes artesanals elaborades a partir de ruscs i xocolata amb mel, entre d’altres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Visita el web