La marca de les empreses catalanes compromeses amb la qualitat, el territori i la feina ben feta.

Cat

XIIè CAMPIONAT BARISTA – LLEIDA 2018

En la majoria dels casos, la preparació de cafè a l’hostaleria queda limitada als típics cafès expressos, tallats, tacats i caputxinos. Des de fa uns anys, però, ha sorgit un moviment que aposta amb força per l’art en el cafè i proposa, com a alternativa a les preparacions clàssiques, altres de més treballades, com caputxinos decorats amb flors, cors o altres formes dibuixades amb llet emulsionada, o, simplement, tasses perfectes de cafè exprés. Els que integren aquest moviment són autèntics professionals en la matèria, als quals se’ls pot exigir la perfecció en l’elaboració d’aquests preparats. No només tenen coneixements superiors amb relació a la preparació del cafè, sinó que, a més, coneixen amb certa profunditat el producte en les seves diferents facetes, els seus orígens, les mescles i el torrat. Són els anomenats baristes.

A Espanya estan representats pel Fòrum Cultural del Café, que ha creat i registrat el Campionat Nacional de Baristes. Grup Cafès Batalla és una de les empreses pioneres que més han apostat per aquest esdeveniment ja que complementa perfectament l’espectacularitat amb tota la tasca de formació que l’empresa realitza.

El concurs va tenir lloc el passat 11 d’octubre a Lleida. Cada participant ha d’elaborar, en 16 minuts, 4 expressos, 2 caputxinos art, 2 begudes amb base de cafè sense alcohol i 2 begudes amb base de cafè amb alcohol; tot això acompanyat d’una perfecta posada en escena amb les respectives explicacions dels cafès utilitzats, així com de la millor manera de degustar-los. Els jutges valoren tant les habilitats tècniques del barista com les seves preparacions.