La marca de les empreses catalanes compromeses amb la qualitat, el territori i la feina ben feta.

Cat

Collbaix i el Mercat de Sant Antoni

L’empresa bagenca va dur a terme la remodelació i instal·lació de persianes automatitzades a l’històric mercat.

L’any 2007 va començar una remodelació integral a l’edifici històric del Mercat de Sant Antoni. Construït el 1882 per Antoni Rovira i Trias, és el més antic de Barcelona.

En el context d’aquesta remodelació, a principis de 2017, Collbaix va entrar al concurs públic per a les partides del projecte de fabricació i instal·lació de portes enrotllables d’alumini automatitzades, del qual va ser l’adjudicatari mitjançant l’empresa constructora UTE Nou Mercat de Sant Antoni Fase II, format per la unió de les empreses constructores SACYR – COPCISA – SCRINSER.

Atès el seu gran volum, 260 unitats de portes, es varen dur a terme en tres fases denominades: motxilles, parades i frescos.

Aquesta obra ha estat un repte especialment tècnic, en què els departaments d’enginyeria de Collbaix i de la constructora han hagut de col·laborar de forma estreta, ja que s’ha adequat a les necessitats dels paradistes aportant solucions tècniques innovadores.

Els models de porta instal·lats són 260 unitats del model INNOVA, en acabat anoditzat plata mat, i són totalment anoditzades. D’aquesta manera combinem una estètica a l’alçada del disseny del mercat amb la facilitat d’una neteja còmoda i segura per part dels usuaris que dia a dia han d’obrir i tancar les seves parades.

Pots veure un vídeo de la instal·lació de les portes aquí.

Collbaix és un grup de empreses fundades fa més de 40 anys al Bages, amb 3 plantes de producció: dues a Sant Salvador de Guardiola i una a Gran Canària.

Fabriquen, distribueixen, instal·len i mantenen diferents tipus de portes. Tenen tres línies de productes:

  1. Portes enrotllables d’alumini per a comerços, garatges i indústries
  1. Portes automàtiques de vidre per a ús de persones
  1. Persianes d’alta seguretat

Els seus clients són el sector retail, centres comercials, franquícies, aeroports, hotels, farmàcies, joieries… així com despatxos d’arquitectes, enginyeries.

Treballen a nivell nacional i internacional des de l’any 2011.

Actualment hi treballen unes 70 persones i la facturació del grup va ser, el 2017, de 10,5 M€.

El Mercat de Sant Antoni és un mercat d’alimentació i encants del barri de Sant Antoni, a l’Eixample de Barcelona. L’edifici, actualment reobert al públic després de la seva reforma, ocupa l’illa sencera entre el carrers de Comte Urgell, Tamarit, Comte Borrell i Manso.

El projecte de restauració del Mercat, així com els projectes dels mercats provisionals, són obra dels arquitectes Pere Joan Ravetllat, Carme Ribas i Olga Schmid, guanyadors del concurs convocat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Municipal de Mercats.

És el mercat més gran de Barcelona, amb una superfície total de 12.100 m² i una superfície comercial de 5.214 m². Amb la reforma, es passarà pràcticament a 30.000 m² de superfície edificada i a 15.000 m² de superfície comercial. Amb aquesta ampliació es podran incorporar les parades d’encants dins l’espai comercial.

La rehabilitació del Mercat de Sant Antoni, símbol del modernisme català i patrimoni de la UNESCO, és un clar exemple de sostenibilitat i eficiència en la remodelació, modernització i rehabilitació d’edificis.

Després dels treballs preparatoris, el mercat va ser tancat al públic el 10 d’octubre de 2009 i durant les obres es va traslladar els paradistes a dues carpes provisionals habilitades a la Ronda de Sant Antoni.

Les obres del mercat es van aturar a causa del descobriment de restes arqueològiques del Baluard de Sant Antoni; més tard, entre el juliol i el desembre de 2009, es van descobrir altres trams del Baluard i part del sistema defensiu, i també es va localitzar un tram de la carretera de Madrid, de la segona meitat del segle XIX.

Per a qualsevol aclariment pots contactar amb:

Joan Dídac Contreras / 610 212 735 / jdidac@collbaix.com